De ce noi?

Logo_just4kids_final - mare -PENTRU SITE
Grădinița” JUST 4 KIDS” urmărește, prin activitățile desfașurate, adaptarea copiilor la mediu, la cerințele sociale prezente și cele viitoare. Astfel, activitățile desfășurate în grădiniță sunt activități integrate, bazându-se pe experiența de viață și pe cunoștințele actuale ale preșcolarilor, la care se adaugă de fiecare dată elemente noi, menite să stimuleze curiozitatea și interesul copiilor.

Investiția în inteligența, creativitatea și capacitatea de inovare a copiilor, este extrem de importantă pentru noi.

Activitățile educative, cele opționale, dar și cele recreative, sunt planificate în așa fel încât învățarea să fie permanent centrată pe copil, pe nevoile sale de dezvoltare și de aprofundare. De aceea folosim metode noi, moderne, menite să completeze strategiile clasice de predare- învățare. Printre metodele cel mai des utilizate în activitatea instructiv educativă sunt : brainstorming, turul galeriei, ciorchinele, metoda pălăriilor gânditoare și multe altele.

Domeniile de cunoaștere în care se înscriu activitățile educaționale desfășurate de cadrele didactice sunt următoarele:

  1.  Domeniul limba și comunicare, prin intermediul căruia se stimulează exprimarea corectă din punct de vedere fonetic, lexical și gramatical, precum și familiarizarea preșcolarilor cu literatura (povești, poezii, piese de teatru).
  2. Domeniul știintă, prin care preșcolarii iau contact cu fenomene, aspecte ale mediului înconjurător, dar și cu noțiuni prematematice.
  3. Domeniul estetic și creativ, ce are ca principiu de bază exprimarea liberă și creativă a copiilor prin desen, pictură, modelaj, muzică.
  4. Domeniul psihomotric, un domeniu foarte important pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor, pune accentul pe mișcare, pe exersarea unor deprinderi de bază de mers și alergare.
  5. Domeniul om și societate, prin care copiii învață care sunt bunele maniere, regulile existente în diverse locuri publice, precum și diverse metode de reciclare și prelucrare a materialelor din natură și nu numai .

Profesorii preșcolari, sunt selectați cu atenție, grădinița noastră mândrindu-se cu un corp didactic format din 21 de profesori și 8 de specialitate, pentru activitățile sportive și creative.

În colectivul “JUST 4 KIDS” se desfășoară semestrial parteneriate educaționale, lărgindu-se astfel orizontul de cunoaștere și de interacțiune al copiilor. Copiii învață din experiență, de aceea ieșirea din clasă și punerea în practică a lecțiilor reprezintă, pentru noi, un instrument de lucru extrem de valoros. De exemplu, copiii merg în vizită la o unitate de pompieri cu scopul de a învăța concret despre apelul de urgentă 112; vizităm o redacție sau un platoul al unei televiziuni; facem cunoștință cu lotul național de gimnastică sau fotbal și exemplele pot continua. Copiii sunt ajutați astfel să descopere, să analizeze, să interactioneze și să relaționeze nu doar cu personalul grădiniței, ci și cu oameni, copii, din afara acesteia, în cadrul organizat de Grădiniță.

Grădinița „ JUST 4 KIDS” organizează tabere de vară și de iarnă , atât în țară cât și în străinătate:

– în taberele de vară desfășurăm următoarele activități : înot, echitație, tenis de câmp, escaladă, tiroliană, drumeții, orientare pe munte, tir cu arcul, pictură, jocuri de echipă, foc de tabără.

tabere de iarnă: schi și snowboard.

Directorul sportiv al întregii instituții de învătământ ”JUST 4 KIDS”( grădiniță, scoală primară, after school), Florin Staicu, profesor de sport cu specializare schi și snowboard, consideră că aceste “evadări” trebuie să fie bine gândite, planificate cu grijă, utilizate ca instrument educațional, dar, foarte important este să ofere o amintire plăcută și memorabilă a anilor de grădiniță petrecuți la “JUST 4 KIDS!”.

Evenimente cu tradiție în Grădinița noastră sunt: lecțiile deschise unde sunt invitați părinții copiilor, Festivalul Toamnei, Carnavalul costumelor de Halloween, Serbarea de Vară, Serbarea de Crăciun, “Dăruim de Crăciun” (vizităm Centre de plasament, împreună cu preșcolarii noștri), 1 Iunie – Ziua Copiilor Activi ( concurs cu copiii și cu parinții acestora în Parcul Tineretului) ,Vernisaj pentru Ziua Mamei, de 8 Martie.

Rolul părinților în cadrul Grădiniței și al activităților copiilor este unul cât se poate de firesc și anume acela de parteneri și îndrumători ai propriilor copii.

Vacanțele grădiniței:

16 zile lucratoare/ an