Prof. Andreea Darie

Anotimpul vara este momentul perfect în care se pot practica diferite activități în aer liber. Pe timpul vacanței de vară a copiilor, aceștia își pot consuma energia și își pot menține starea de sănătate prin practicarea mai multor activități sportive.

Beneficiile activităților fizice de vară pentru copii:

  • îmbunătățirea sănătății cardiovasculare și respiratorii
  • dezvoltarea unor noi aptitudini
  • dezvoltarea creativității și a imaginației
  • dezvoltarea abilităților fizice și sociale

Câteva exemple de sporturi în aer liber potrivite pentru copii sunt:

Volei pe plajă – un sport de echipă care se joacă pe nisip, la malul mării, unde jucătorii își dezvoltă atât deprinderile motrice, spiritul de echipă prin distracție și voie bună. În general, meciurile de volei pe plajă sunt desfășurate de persoanele dornice să facă mișcare sub razele soarelui.

Picture1

Înot – activitate acvatică care susține funcția pulmonară, dezvoltă sistemul respirator și îmbunătățește funcția cardiovasculară. Înotul este o activitate cu impact redus, care mai ajută la îmbunătățirea  rezistenței și a dezvoltării fizice armonioase. Pe lângă aceste aspecte este și o activitate distractivă mai ales pentru copii.

Picture2

Ciclism – plimbările pe bicicletă prin parc, oraș, sau în zonele rurale, individual sau în grup, sunt activități fizice dar și distractive pentru copii. Se pot realiza trasee bine stabilite de dinainte pentru o desfășurare în condiții bune, sau pot fi alese la întâmplare pentru a avea parte și de momente surpriză.

Picture3

Tenis de câmp – deși este o activitate individuală, se poate practica și în perechi (se joacă la dublu). Această activitate dezvoltă rezistența respiratorie a copiilor, dezvoltă spiritul competitiv, încrederea în sine, coordonarea mișcărilor și luarea de decizii în mod rapid.

Picture4

Echitație – corectează postura, dezvoltă relaționarea cu animalele (caii), îmbunătățește coordonarea, încurajeză încrederea în sine pentru a direcționa calul spre direcția bună, copiii dobândesc curaj. Se creează o relație specială între călăreț și cal pentru că depind unul de celălalt în timpul unei lecții de călărie.

 

Programează o vizită