Pentru a lua cea mai bună decizie trebuie să ne stabilim o listă de criterii care să stea la baza alegerii grădiniței ideale pentru copil. Astfel, procesul selecției va fi eficient și mai rapid.

Lista grădinițelor din orașul nostru – este primul lucru pe care trebuie să-l analizați și apoi să le vizitați pe cele selectate. Cele mai multe grădinițe au o pagină de internet și acolo putem găsi informații folositoare, precum și o galerie foto de unde și putem să ne facem o primă impresie asupra locului unde copilul nostru își va petrece timpul cât noi suntem la serviciu.

Vizita la grădiniță și o discuție cu directoarea/educatoarea grădiniței – care vă va pune la curent cu desfășurarea activităților care își au locul în grădiniță. Rolul educatoarei este foarte important în evoluția copilului nostru.

Condițiile oferite de grădiniță – spațiu de joacă, dormitoare, sală de joacă, sală de masă, ateliere, sunt unele din elementele importante care ne ajută să ne facem o părere despre grădiniță. Pereții și mărimea sălilor de clasă sunt foarte importante.

Orarul grădiniței – programul grădiniței este foarte important în zilele de azi mai ales că majoritatea părinților lucrează până la ora 18.00. Dacă grădinița are program doar scurt și mediu, nu este întotdeauna potrivită. Grădinițele cu program prelungit sunt cea mai bună soluție.

Oferta educațională – fiecare grădiniță are un specific anume: cursuri de dans modern, balet, limbi străine, informatică, tenis, înot, toate pot reprezenta o atracție greu de refuzat atunci când un părinte caută grădinița perfectă.

 

Sursa: csid.ro

Programează o vizită